Secretaris-generaal Marieke van Wallenburg bezoekt Roermond voor inwerkperiode

4 maanden geleden gepubliceerd

Secretaris-generaal Marieke van Wallenburg van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 5 maart een werkbezoek gebracht aan de gemeente Roermond. Het bezoek maakt deel uit van haar inwerkperiode en is gericht op het opdoen van kennis over de nieuwe Wet Inburgering.

Keuze voor Roermond

De keuze voor Roermond is bepaald door de manier waarop de gemeente de Wet Inburgering invult. Van Wallenburg werd in Roermond onder andere verwelkomd door wethouder Felix van Ballegooij en gemeentesecretaris John van Putten.

Bezoek aan taalklassen en Het Goed

Van Wallenburg bezocht tijdens haar bezoek de taalklassen van Gilde Educatie en ging in gesprek met inburgeraars. Ook nam ze een kijkje bij ‘kringloopwarenhuis’ Het Goed. Op deze locatie kunnen inburgeraars op een laagdrempelige manier werkervaring opdoen in Nederland.

Compliment voor de gemeente Roermond

Wethouder Felix van Ballegooij beschouwt het werkbezoek van de secretaris-generaal als een compliment voor de gemeente. In Roermond wordt nieuwkomers niet alleen geholpen met de taal, maar ook met het deelnemen aan de samenleving. Ze worden begeleid naar werk of een opleiding en ondersteund in het opbouwen van hun leven in Nederland.

Roermond biedt een programma aan dat alle aspecten van het leven van nieuwkomers aanpakt. Dit wordt gedaan in samenwerking met partners zoals Gilde Opleidingen en Westrom. De gemeente is trots dat de secretaris-generaal een bezoek heeft gebracht aan hun ‘succesvolle keuken’.